Gepubliceerd: 3 februari 2023

Nu te bestellen: "Een boek voor jou" in zeven talen

Bloemlezing in het Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch, Somalisch en Nederlands.

In november dit jaar verschijnt een nieuwe editie van de bloemlezing Een boek voor jou. Deze keer in zeven verschillende talen: Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch (Kermandji), Somalisch en Nederlands. De bloemlezing zal bestaan uit verhalen, gedichten en tekeningen van bekende Nederlandse kinderboekenmakers. Van Annie M.G. Schmidt tot Toon Tellegen, Jacques Vriens tot Bette Westera en Charlotte Dematons tot Thé Tjong-Khing. Allerlei bekende kinderboekfiguren, zoals Jip en Janneke, Kikker, Dolfje Weerwolfje, Boer Boris en de Gorgels, krijgen een plek in het boek.

Het wordt een boek van 112 pagina’s in hardcover en groot formaat (23 x 27 cm) met full colour illustraties op elke spread. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Querido en is bedoeld als welkomstgeschenk voor kinderen in azc’s. Vanwege de grote vraag naar boeken in bovenstaande talen, komt er ook een handelseditie en een beperkte oplage in het Nederlands voor nieuwkomerskinderen en mensen die met deze doelgroep werken. Het gaat om een boek per taal, er zijn dus zeven verschillende edities.

De verkoopprijs is € 26,50, maar de boeken kunnen nu eenmalig besteld worden met staffelkorting*. Verschijningsdatum: 14 november 2023.
*Staffelkorting volgens onderstaand schema:
3 ex. - 25% korting op de normale verkoopprijs van € 26,50
4-9 ex. - 33% korting
10-19 ex. - 36%
20-39 ex. - 38%
>40 ex. - 40%

Minimale bestelling 3 exemplaren (dezelfde of verschillende talen, elke combinatie mogelijk). De kosten per boek zijn dus maximaal € 19,88 (bij bestelling van drie exemplaren, € 17,76 bij vier exemplaren, enz.). Geef uw bestelling vóór 1 juli door. NB. Bibliotheken (in Nederland) bestellen hun (ingewerkte) exemplaren bij NBD Biblion.

De oplage van deze eenmalige editie wordt bepaald door het aantal bestellingen. Kent u andere geïnteresseerden? Stuur dit gerust door of deel de link naar het bestelformulier. We hopen dat op deze manier zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans krijgen de boeken te bestellen. Deze nieuwe editie is een herziene versie van het Arabische boek uit 2017 met deels dezelfde, maar vooral veel nieuwe verhalen, gedichten en illustraties.

NB. Belangrijk voor Vlaamse geïnteresseerden!
De definitieve ondertitel van het boek wordt: omdat je welkom bent in ons land. Zo is het boek ook in Vlaanderen te gebruiken.

Achtergrond
Op initiatief van Marit Törnqvist werd in 2017 Een boek voor jou verspreid in asielzoekerscentra in het hele land. Deze bundel werd speciaal samengesteld voor vluchtelingenkinderen tussen de 4 en 12 jaar en vertaald in het Arabisch. Het boek werd cadeau gedaan aan alle Arabisch-sprekende kinderen die toen als vluchteling in Nederland waren aangekomen. Het doel was de kinderen welkom te heten met mooie verhalen uit hun nieuwe wereld, maar wel in hun eigen taal. Zo konden ze al snel na aankomst kennismaken met het land en de cultuur waarin ze terecht waren gekomen. Een boek voor jou, een eigen boek voor verhalen in de moedertaal, om zelf te lezen, voor te lezen en samen van te genieten, maakte wezenlijk verschil tijdens een lang verblijf in het azc.

De nieuwe editie van Een boek voor jou is een initiatief van Marit Törnqvist in nauwe samenwerking met Marloes Robijn, Em. Querido’s Uitgeverij, het Nederlands Letterenfonds, IBBY-Nederland en het COA.

Hartelijke groet en veel dank voor jullie interesse!
Marit Törnqvist en Marloes Robijn

Foto's door Annelies van der Vegt.

 

Meer nieuwsitems