Gepubliceerd: 2 januari 2024

Oproep: Miep Diekmann Thesisprijs 2024

Heb je in het studiejaar 2021-2022 of 2022-2023 een masterscriptie geschreven over kinder- en jeugdliteratuur? Deze kun je vanaf nu insturen om kans te maken op de Miep Diekmann Thesisprijs voor jeugdliterair onderzoek 2024. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de auteur(s) van de beste Nederlands- of Engelstalige masterthesis op het gebied van de studie van de kinder- en jeugdliteratuur. Ook internationale studenten die een master aan een Vlaamse of Nederlandse universiteit hebben geschreven zijn van harte uitgenodigd hun thesis in te zenden.

De masterthesis dient zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 februari per mail (in PDF) én in viervoud per post te worden ingediend bij het secretariaat van IBBY-Nederland (zie hieronder). De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de IBBY-studiemiddag in het voorjaar van 2024.

De Miep Diekmann Thesisprijs bedraagt 750 euro. Hiernaast zijn twee eervolle vermeldingen mogelijk. De prijs is een van de activiteiten waarmee IBBY-Nederland meer aandacht schenkt aan de wetenschappelijke studie van de kinder- en jeugdliteratuur. Deze is vernoemd naar Miep Diekmann (1925-2017), die al vroeg het belang van wetenschappelijk onderzoek naar kinder- en jeugdliteratuur aan de orde stelde en daarvoor een warm pleidooi in de media hield. Lees hier meer over de prijs en eerdere winnaars.

Download hier het reglement:

De masterthesis dient zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 februari 2024 in viervoud te worden gestuurd naar:

Secretariaat IBBY-Nederland
Sperwerkamp 20 3
972 WE Driebergen

én in PDF per e-mail naar ibby.secretariaat@gmail.com.

 

Meer nieuwsitems