Gepubliceerd: 6 juni 2023

Selectie Biennial of Illustrations Bratislava 2023

Van 4 oktober t/m 3 december 2023 vindt de 29ste editie van de Biennial of Illustrations Bratislava (BIB) plaats. Deze gerenommeerde internationale tentoonstelling voor kinderboekenillustraties wordt georganiseerd door BIBIANA, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava, Slowakije.

IBBY-Nederland verzorgt zoals elke editie de Nederlandse inzending. Deze keer konden hiervoor tien illustratoren geselecteerd worden. De selectie-commissie wordt samengesteld door het bestuur van IBBY-Nederland en bestond dit jaar uit Femmie van Dodewaard (Kinderboekwinkel de Giraf), Eline Mijnster (Bibliotheek AanZet), Talma Joachimsthal (grafisch ontwerper / boekenmaker) en Elke Brand (bestuurslid IBBY).

Na grondig overleg is de commissie tot een unaniem gedragen selectie gekomen, waarmee Nederland goed vertegenwoordigd zal zijn in Bratislava.

De volgende illustratoren en boeken zijn geselecteerd voor de BIB 2023:

 
 
 

Marieke ten Berge - Noord en Polder

Linde Faas - Ergens in de sneeuw en De trollen van Leif

Alice Hoogstad - De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Mark Janssen - Dromer

Puck Koper - Water is voor vissen

Marieke Nelissen - Verhalen van de fladdertak

Yke Reeder - Abe en de Aardichman

Herma Starreveld - Vogel is dood

Hedy Tjin - Op de rug van Bigi Kayman

Jeska Verstegen - Beer is nooit alleen


Voorafgaand aan de opening van de BIB beoordeelt een internationale jury alle tentoongestelde illustraties, die van over de hele wereld zijn ingezonden. De jury kent verschillende prijzen toe: de Grand Prix, vijf Gouden Appels en vijf Medailles. Lees meer over de tentoonstelling en eerdere winnaars op www.ibby-nederland.nl/biennial-illustrations-bratislava.

We hopen van harte dat de hoge kwaliteit van de Nederlandse kinderboekenillustraties zal opvallen bij de jury.

Meer informatie is te verkrijgen via het secretariaat van IBBY-Nederland via ibby.secretariaat@gmail.com. We danken alle uitgeverijen en illustratoren voor het inzenden van de boeken aan de selectiecommissie en het Nederlands Letterenfonds voor de verzending van de illustraties naar Bratislava.

 

Meer nieuwsitems