Gepubliceerd: 6 juli 2023

Bibi Dumon Tak en Philip Hopman genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2024

IBBY-Nederland nomineert Bibi Dumon Tak in de categorie auteurs en Philip Hopman in de categorie illustratoren voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2024.

 
 
 
 

Voor de categorie ‘buitenland’ nomineert IBBY-Nederland net als eerdere jaren de Internationale Jugendbibliothek München en auteur en leesbevorderaar Aidan Chambers.

 
 
 
Over de Astrid Lindgren Memorial Award De Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) is in 2002 ingesteld door de Zweedse regering ter nagedachtenis aan de in dat jaar overleden Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bedraagt vijf miljoen Zweedse kronen.Hiermee is het de grootste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur wereldwijd.
 
Vanuit diverse organisaties op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur vanuit de hele wereld worden kandidaten voorgedragen. Naast IBBY zijn dit in Nederland de Auteursbond, het Nederlands Letterenfonds en Guus Kuijer als laureaat van de ALMA 2012.
 
In aanmerking komen auteurs, illustratoren, verhalenvertellers, lees-bevorderaars en leesbevorderingsorganisaties. Het werk van de laureaat is van de hoogste kwaliteit en gemaakt in de geest van Astrid Lindgren: met bevlogenheid, verbeeldingskracht, moed en empathie, waarbij het kind als lezer en als mens serieus wordt genomen.
 
 
 
Meer informatie? De winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2024 wordt in april 2024 op de kinderboekenbeurs in Bologna bekendgemaakt. Lees meer over de prijs en eerdere nominaties en laureaten op onze website.
 
Verdere informatie is te verkrijgen via het secretariaat van IBBY-Nederland via ibby.secretariaat@gmail.com.
 
 
 

 

Meer nieuwsitems