Gepubliceerd: 3 februari 2023

Selectie Outstanding Books bekend

Uit 200 inzendingen uit 30 verschillende landen zijn 40 Outstanding Books for Young People with Disabilities gekozen. Wij zijn zeer verheugd dat De tunnel van Anna Woltz onderdeel is van deze selectie!

Dit betekent dat De tunnel in verschillende tentoonstellingen de wereld over zal reizen en o.a. boekenbeurzen en bibliotheken zal aandoen. Ook wordt het boek opgenomen in de speciale catalogus. Deze wordt in maart gepresenteerd op de Kinderboekenbeurs in Bologna.

Kijk hier alvast voor een overzicht van de geselecteerde boeken. Voor de collectie van 2023 nomineerde IBBY-Nederland de volgende drie boeken: De tunnel van Anna Woltz (Querido, 2021) Koningskind van Selma Noort (Leopold, 2020) Len en zijn broer van Maud Wilms & Nina Sprong-Minnaar (ill.) (Leiderschapsdomeinen, 2019) Deze drie boeken zijn opgenomen in de Collectie van Books for Young People with Disabilities in de Openbare Bibliotheek in Toronto, Canada. Lees meer over de Collectie Books for Young People with Disabilities én de selectie van Outstanding Book.

 

Meer nieuwsitems