Gepubliceerd: 7 juni 2021

IBBY-Nederland partner van Geef een (prenten)boek cadeau

Vanaf nu is IBBY-Nederland partner van de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’.

‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken en zegt hierover: ‘Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven.’

Deze missie sluit naadloos aan op de missie van IBBY: kinderen wereldwijd toegang geven tot boeken van hoge kwaliteit en door middel van jeugdliteratuur bruggen bouwen tussen mensen en culturen.

IBBY-Nederland en ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ slaan nu de handen ineen om sámen zo veel mogelijk kinderen met mooie boeken in aanraking te laten komen, ook de kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Het jeugdboek dat in 2021 centraal staat in deze actie is ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt. Sinds 23 april is dit boek voor € 3,50 te koop in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

Het prentenboek van 2021 is ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak. Het ligt vanaf 18 juni voor € 2,50 in de boekhandel.

Meer informatie: https://geefeenboekcadeau.nl/

 

Meer nieuwsitems