LITERATUUR ZONDER LEEFTIJD

lzl 100

Literatuur zonder leeftijd is een unieke publicatiereeks over kinder- en jeugdliteratuur. Het is grensverleggend en probeert in verschillende artikelen de traditionele grenzen van de kinder- en jeugdliteratuur te verkennen, waarbij gedacht kan worden aan de grenzen tussen:

– Literatuur voor kinderen en voor volwassenen
– Literatuurwetenschap en pedagogiek
– Literatuur en andere kunstuitingen voor kinderen
– Informatieve en verhalende boeken
– Literatuur en lectuur

Literatuur zonder leeftijd verschijnt drie keer per jaar in de vorm van een boekje van circa 140 pagina’s en wordt onder auspiciën van de Stichting IBBY-sectie Nederland (en voorheen door de Stichting ter Bevordering van de Studie van de Kinder- en Jeugdliteratuur) uitgegeven.

Voor het eerst sinds zeven jaar hebben we de abonnementsprijzen enigszins moeten verhogen (niet voor studenten). Deze zijn in 2018 als volgt: Instellingen 47,50; Particulieren 34,50; Studenten 24,50 (bewijs van inschrijving meesturen; moet elk jaar vernieuwd worden). Abonnementen gaan in per volledig kalenderjaar (reeds verschenen nummers worden toegezonden). Vanaf 2011 wordt Literatuur zonder leeftijd niet langer uitgegeven door Biblion, maar door IBBY-Nederland. Bestellingen voor losse nummers (19,95 euro per stuk) en abonnementen kunnen gericht worden aan het secretariaat van IBBY-Nederland.

An Elephant came byNieuwe abonnees (die minimaal twee jaar abonnee blijven) ontvangen als welkomstgeschenk het boek ‘An elephant came by’, een boek met ruim 100 illustraties uit prentenboeken van 24 bekende Nederlandse kinderboek-illustratoren.

 

Men kan zich als abonnee aanmelden via het secretariaat: IBBY-Nederland@planet.nl

Spring naar werkbalk