VRIENDEN VAN IBBY

Voor de internationale contributie aan IBBY-Basel én voor het voordragen van de internationale prijzen ontving IBBY-Nederland vroeger vaak een subsidie van het Ministerie van OCW, maar sinds 2009 is deze subsidie stopgezet. Voor de internationale contributie en de inschrijfgelden voor bijvoorbeeld de (inter)nationale prijzen waarvoor IBBY-Nederland voordrachten maakt, worden wij ondersteund door het Nederlands Letterenfonds. Voor alle andere projecten en activiteiten zijn wij volledig aangewezen op giften en projectsubsidies.

Een enorme ondersteuning, financieel maar ook moreel, leveren de vrienden-van-IBBY. De donatie voor vrienden-van-IBBY bedraagt in 2017 minimaal 20 euro (voor individuen) en minimaal 70 euro (voor instellingen). De vrienden-van-IBBY ontvangen twee maal per jaar de IBBY-Nieuwsbrief, uitnodigingen voor alle activiteiten van IBBY en vaak ook korting op projecten en activiteiten die IBBY samen met andere organisaties organiseert.

An Elephant came byMiep Diekmann

Van IBBY vriend aan IBBY vriend. Allemaal weten we hoe belangrijk het is om een echte vriend te hebben en tot welk diep leed het kan leiden als dat niet lukt. (…) IBBY is er niet op uit om verschillen te creëren, maar om raakvlakken te accentueren. En iedere vriend meer van IBBY is een raakvalk meer. Niet vergeten: de ene vriend is de andere waard!  

Philip Hopman

Ik ben vriend van IBBY omdat ik in de eenzaamheid van mijn praktijk als illustrator, soms dringend behoefte voel aan contact met gevoelsgenoten. 

Jacques Dohmen

Kinderen zijn mensen met weinig levenservaring. Boeken zijn ontmoetingen en reizen in een notendop. IBBY helpt ook minder verwende kinderen dan de onze om al vroeg anderen in andere werelden te ontmoeten. Boeken en kinderen horen bij elkaar, dat is nu belangrijker dan ooit. 

 

Nieuwe vrienden-van-IBBY ontvangen als welkomstgeschenk het boek ‘An elephant came by’, een boek met ruim 100 illustraties uit prentenboeken van 24 bekende Nederlandse kinderboek-illustratoren.

Men kan zich als vriend-van-IBBY aanmelden via ibby-nederland@planet.nl. Vrienden die een nieuwe IBBY-vriend aanbrengen, ontvangen zelf ook het boek.

 

 

Spring naar werkbalk