mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Zomernummer ‘Literatuur zonder leeftijd’

Pippi is jarig en dat zal in het zomernummer van ‘Literatuur zonder leeftijd’ te merken zijn. Sara Van den Bossche gaat in haar artikel ‘In het spoor van Pippi Lang

pippi

Dit zijn slechts de artikelen uit het themadeel van het zomernummer. Er is nog veel meer te lezen. De Annie M.G. Schmidtlezing van Els Beerten én een interview met haar door Eline Rottier én een bespreking van haar laatste boek, ‘Eén mens is genoeg’, door Maaike Vaes. Maar ook de Woutertje Pieterselezing (uitgesproken door Tamara Bos), een bijdrage over Diet Huber (door Jant van der Weg), een bijdrage over prentenboeken over het scheppingsverhaal (Carlijn Fransen en Karen Woets), en een poging om antwoord te geven op de vraag ‘Hoe recensenten illustraties in prentenboeken beoordelen’ (Inger Bos). Hans Boel analyseert de trilogie van Edward van de Vendel,  op zoek naar ‘Terugkerende bouwstenen’ in ‘De dagen van de bluegrassliefde’,’Ons derde lichaam’ en ‘Oliver’.

Vier belangrijke vakpublicaties worden kritisch besproken: ‘Een land van wijs en waan’, ‘De verbeelders’, ‘Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten’ en ‘Never-ending stories.

Kortom: een heel dik nummer. Ging de redactie bij het voorjaarsnummer al ver over het aantal pagina’s, nu doen ze er zelfs nog een schepje bovenop.

Het zomernummer wordt begin augustus aan de abonnees verzonden. Losse nummers zijn ook te bestellen (via het IBBY-secretariaat: ibby-nederland@planet.nl).

bottom of page