mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Voordrachten voor de IBBY-Honourlist 2018

Iedere twee jaar geeft IBBY de Honourlist uit, een overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit, uitgegeven in de meer dan vijfenzeventig bij IBBY aangesloten landen. De nationale secties van IBBY mogen hiervoor per categorie één boek voordragen dat uitmunten door tekst, illustraties of vertaling.

Voor de categorie ‘vertalers’ wordt Tjalling Bos voorgedragen voor zijn uitstekende vertaling van het boek ‘Naar de top’ van Dan Gemeinhart (uitgegeven door Lemniscaat).

Voor het eerst draagt IBBY-Nederland ook een vertaler in het Fries voor en wel Martsje de Jong voor haar vertaling ‘De GFR’ (van Roald Dahl, uitgegeven door Regaad Utjouwerij).

Voor de categorie ‘illustratoren’ wordt Ludwig Volbeda voorgedragen voor zijn bijzondere illustraties in ‘De vogels’( met tekst van Ted van Lieshout, uitgeverij Leopold / Gemeentemuseum Den Haag).

Bij de auteurs gaat de eer naar Annet Schaap voor haar indrukwekkende debuut als auteur ‘Lampje’ (uitgegeven door Querido).

Aangezien Nederland tweetalig is mag er naast een Nederlands boek ook altijd een Fries boek voor de categorie ‘auteurs’ voorgedragen worden. Dat is dit jaar Mirjam van Houten voor haar boek ‘Tije’ waarvoor zij ook de illustraties verzorgde (uitgegeven door Afûk).

De honourlist-boeken zullen gepresenteerd worden op het Internationale IBBY congres dat komend jaar zal plaatsvinden in Athene

.

honourlist 2 001

honourlist 5 001

honourlist 3 001

honourlist 4 001
bottom of page