mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Toin Duijx ‘honorary member’ van IBBY-International

IBBY-Nederland feliciteert Toin Duijx van harte met het erelidmaatschap dat hem door het bestuur van IBBY-International is toegekend. Het bijbehorende diploma zal aan hem worden uitgereikt tijdens het tweejaarlijkse internationale IBBY-congres dat door het coronavirus niet in september 2020, maar een jaar later, in 2021, zal plaatsvinden.Het erelidmaatschap wordt uitgereikt aan mensen die zich gedurende een langere periode in eigen land en/of daarbuiten met bijzondere inzet hebben gewerkt aan de missie van IBBY-International: ‘to promote international understanding though children’s books, ‘to give children everywhere the opportunity to have access to books with high literary and artistic standards, to encourage the publication and distribution of high quality books, especially in developing countries, to provide support and training for those involved with children and children’s literature, to stimulate research and scholarly works in the field of children’s literature, to protect and uphold the Rights of the Child according to the UN Convention on the Rights of the Child’.

Het bestuur van IBBY-International kent Toin Duijx het erelidmaatschap toe vanwege zijn werk als secretaris en penningmeester van de Nederlandse IBBY-sectie, de organisatie van het tweejaarlijkse internationale IBBY-congres in 1996 in Groningen, zijn werk in en grote betrokkenheid bij de Internationale Jugendbibliotheek in München, zijn inzet als jurylid van de Hans Christian Andersen Award en zijn inspanningen om IBBY-secties in landen als Letland, Uruguay en Indonesië te ondersteunen in hun werk.

Het bestuur van IBBY-Nederland is heel blij met deze erkenning voor het werk van Toin. Het is meer dan verdiend! Nogmaals van harte gefeliciteerd.

bottom of page