mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Stichting Yayasan Setetes Embun en Stichting IBBY


yayasah 1

In deze regio is er geen enkele stichting en zijn er nog altijd veel kinderen die niet naar school gaan. Ze kunnen nog niet lezen en dat is een steek in mijn hart als juf. Als eerste is er een boekenkast gemaakt. Daarna zijn er tweede hands Indonesische leesboeken aangeschaft. Zo kon er begonnen worden met voorlezen door de vrijwillige locals die onze stichting steunen.

In de meivakantie kon ik dan voor het eerst het project bezoeken. Een spannende reis voor mij omdat ik niet wist wat ik daar kon verwachten. Bij aankomst bleek dat er al zo veel werk verricht was door allerlei mensen uit de Kampong. Achter de boekenkast is er een hoekje gemaakt met stoeltjes op het terras van de ouders van de local met wie ik het project heb opgezet. Er is een enorme motivatie zowel bij de betrokken vrijwilligers als bij de kinderen om te willen leren lezen, schrijven, ect….

In het stadje is een kleine boekenwinkel waar we wat boekjes en schriften en schrijfmaterialen hebben ingekocht voor de eerste lesjes. Wat waren de kinderen blij met deze spulletjes.


yayasah 2

De bedoeling is nu dat eerst de kinderen elke dag een paar uurtjes naar de stichting kunnen komen om les te krijgen in het leren lezen en schrijven. Elke dag is er een vrijwilliger die ze dan opvangt. Er zijn zelfs kinderen zonder thuis die al dagelijks werden opgevangen door de ouders. Ze krijgen kleding, eten en een plek om te slapen. Daar komt nu dan een vorm van onderwijs bij. Een prachtige aanvulling en verrijking van hun leven.


yayasah 3

Via deze weg wil ik de Stichting YBBY ontzettend bedanken voor het vertrouwen in mijn stichting en de financiële ondersteuning. Zo hopen we  samen weer een groep kinderen het recht geven op onderwijs die ze zo verdienen.

Voor meer info over het project: Mary van der Zijden

bottom of page