mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Nominaties Silent Book Collectie 2023

IBBY-Nederland heeft de volgende vier boeken genomineerd voor de Silent Book Collectie 2023:Kleur - Marieke ten Berge (Lemniscaat, 2022) Dit boek is een ode aan creativiteit en fantasie. Een tekendoos met potloden kan de wereld lichter maken en kleur geven, vooral wanneer je ze kunt delen met je beste vriend. Uit een paar lijnen komt een kleurrijke wereld tevoorschijn, vol dieren en andere wezens. Zo ben je nooit alleen! Rondo - Renske Gerstel (De Harmonie, 2021) Rondo is een tekstloos boek vol met muziek! Het is een boek, maar ook een drukke straat en een theater. Als lezer krijg je twee kaartjes voor de voorstelling, komt dat zien! Een vrolijk en divers boek in een originele vorm. Hoe lees je dit boek? Kijk hier voor een filmpje: https://www.deharmonie.nl/titel/rondo/.

Ik wil een ander bed - Tjarko van der Pol

(Luitingh-Sijthoff, 2021) Een boek vol fantasie, humor, andere werelden en... heel veel kleine schaapjes. Op elke pagina kun je zien hoe het meisje reageert op de plekken waar ze belandt. Dit biedt aanknopingspunten om te praten over allerlei emoties, zoals verrast of bang zijn, je eenzaam voelen, en fysieke gewaarwordingen, zoals het koud of warm hebben, moe zijn, etc. Er staan zoveel kleine verhaaltjes en grappige details in dit boek, dat je het steeds opnieuw wilt lezen. In het boek staat een QR-code naar meer informatie over het voorlezen van tekstloze prentenboeken, een filmpje van de auteur die het boek voorleest en gesprekstips.

Hannah - Renske Gerstel (De Harmonie, 2016) Dit boek is een klein feestje dat we pas onlangs hebben ontdekt. Het is bedtijd, maar Hannah kruipt door het raam naar buiten en gaat met een paar dieren op pad. Ze klimmen in een boom en verdwijnen onder de grond, waar ze een feestje vieren met thee en muziek. En waar komen ze uit als ze weer naar boven kruipen? Door het boek steeds verder open te klappen ontvouwt zich het verhaal en volg je Hannah letterlijk op haar nachtelijke avontuur. Een zeer origineel ontwerp dat we hier graag onder de aandacht willen brengen. Bekijk hier een filmpje om te zien hoe het boek wordt gelezen. Een selectie van de mooiste inzendingen voor de Silent Book Collectie van 2023 wordt gepresenteerd op de Kinderboekenbeurs in Bologna in maart.

bottom of page