mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Internationale erkenning voor Sylvia Weve en Toon Tellegen bij H.C. Andersen Awards


De Hans Christian Andersen Awards zijn tijdens de online persconferentie van IBBY International bekendgemaakt. De H.C. Andersen Award is de hoogste internationale onderscheiding in de jeugdliteratuur. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een auteur en aan een illustrator die met hun oeuvre een belangrijke en blijvende bijdrage hebben geleverd aan de jeugdliteratuur.

Uit 34 auteurs en 36 illustratoren, allen genomineerd door nationale IBBY-secties, koos de jury een shortlist. Wij zijn heel trots dat Sylvia Weve, genomineerd door IBBY-Nederland, op de shortlist van zes illustratoren staat. Dit betekent dat haar werk internationale aandacht en erkenning krijgt. Een presentatie van de shortlist is hier te vinden.

De jury stelde daarnaast een lijst samen met aanbevelingen van door hen hooggewaardeerde boeken van een aantal genomineerden. Op deze lijst van twintig boeken staat Mijn vader van Toon Tellegen, die als auteur genomineerd werd door IBBY-Nederland. De jury benoemt dat zij deze ‘belangrijke en uitstekende boeken’ speciaal onder de aandacht wil brengen in de hoop dat vertalingen door vele kinderen ter wereld gelezen kunnen worden.

De winnaars van de H.C. Andersen Awards 2020 zijn de Amerikaanse auteur Jacqueline Woodson en illustrator Albertine uit Zwitserland. Lees hier meer over de twee laureaten en hun werk en bekijk het persbericht.

bottom of page