mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

International Children’s Book Day!

Vandaag is het 2 april – International Children’s Book Day! Deze speciale dag werd in 1967 ingesteld door IBBY om de liefde voor lezen uit te dragen en mensen over de hele wereld te inspireren het kinderboek te vieren. De verjaardag van Hans Christian Andersen (1805 – 1875) is gekozen als de dag om dit te doen, want veel kinderen over de hele wereld kennen zijn sprookjes en verhalen.


Elk jaar krijgt een andere nationale sectie van IBBY de mogelijkheid om de internationale sponsor te zijn van deze dag. Dit jaar is USBBY - de Amerikaanse IBBY - de sponsor. Illustrator Roger Mello maakte de poster en de Cubaans-Amerikaanse schrijfster Margarita Engle schreef de volgende boodschap:


Woorden van muziek

We krijgen vleugels wanneer we lezen Onze vingers zingen wanneer we schrijven


De woorden zijn tromgeroffel en fluiten op papier, vliegende zangvogels en olifanten die trompetteren, stromende rivieren, een tuimelende waterval, vlinders die een pirouette maken hoog in de lucht!


Woorden nodigen ons uit om te dansen: ritme, rijm en hartslag, hoefgetrappel en vleugelslag, oude en nieuwe verhalen, fantasie en waargebeurd


Of je nu lekker thuis bent of grenzen oversteekt naar een nieuw land en een vreemde taal, verhalen en gedichten neem je altijd mee


Als we woorden delen, wordt onze stem de muziek van de toekomst, vrede, vreugde en vriendschap, een melodie van hoop


Lees de originele boodschap in het Engels hier: https://www.ibby.org/.../internat.../2021-icbd-united-states (Nederlandse vertaling door Marloes Robijn)


Hoe vier jij het kinderboek vandaag?

bottom of page