mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

‘In nije heit’ van Thys Wadman’ op de IBBY Honourlist 2016


in nije heit 001

Wat doe je als je vader heel andere belangstellingen heeft en zich ook niet interesseert voor jouw hobby’s? Gerke lost dit op door voor zijn verjaardag een nieuwe vader te vragen. Maar als die wens wordt ingelost, blijkt dat toch minder goed te vallen dan hij gedacht had. Aan het slot staat hij dan ook met lege handen: de vervangende vader is weg en ook zijn eigen vader is verdwenen. Een intrigerend boek.

De IBBY Honour List biedt elke twee jaar een overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit, uitgegeven in de meer dan vijfenzeventig bij IBBY aangesloten landen. De nationale secties van IBBY mogen hiervoor boeken voordragen die uitmunten door tekst, illustraties of vertaling. Aangezien Nederland tweetalig is, draagt IBBY-Nederland naast een Nederlands boek ook altijd een Fries boek voor.

Thys Wadman is de zoon van schrijvers Hylkje Goinga en Anne Wadman. In 2013 ontving hij de Simke Kloostermanpriis 2013 voor ‘De oerwinnings fan Tido Houtsma’. Een boek over de belevenissen van een schooljongen en dat volgens de jury ‘ynlibjend skreaun, ticht op ‘e hûd fan bern’.

bottom of page