mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

IBBY honourlist presentatie

Iedere twee jaar geeft IBBY de Honourlist uit, een overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit, uitgegeven in de meer dan vijfenzeventig bij IBBY aangesloten landen. De nationale secties van IBBY mogen hiervoor per categorie één boek voordragen dat uitmunt door tekst, illustraties of vertaling.

Voor de categorie ‘vert

IMG_20160819_135733[1]

Bij de auteurs ging de eer naar Bette Westera voor haar indrukwekkende boek ‘Doodgewoon’ (uitgegeven door Gottmer). Voor de categorie ‘illustratoren’ werd Floor Rieder voorgedragen voor haar bijzondere illustraties bij de klassieker ‘De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland’ (uitgegeven door Gottmer).

Aangezien Nederland tweetalig is mag er naast een Nederlands boek ook altijd een Fries boek voor de categorie ‘auteurs’ voorgedragen worden. Op advies van de werkgroep It Fryske Berneboek werd dit  ‘In nije heit’ van Thys Wadman, met illustraties van Gerrit de Jong en uitgegeven door Afûk.

In Auckland werd een presentatie gegeven van de boeken die in de Honourlist staan. Een mooi overzicht van schitterende boeken uit heel de wereld is in de presentatie te zien.

bottom of page