mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

IBBY-Honourlist 2016 voor vertaalster Jenny de Jonge

Iedere twee jaar geeft IBBY (www.ibby.org) de Honourlist uit, een overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit, uitgegeven in de meer dan vijfenzeventig bij IBBY aangesloten landen. De nationale secties van IBBY mogen hiervoor per categorie één boek voordragen dat uitmunt door tekst, illustraties of vertaling.


bunkerdagboek

In het voorjaarsnummer van ‘Literatuur zonder leeftijd’ (verschijnt eind april) staat een uitgebreide bespreking van ‘Bunkerdagboek’ van Kevin Brooks.

Al eerder werd bekend gemaakt wie er voorgedragen zijn in de categorie ‘auteurs’ en de categorie ‘illustratoren’. Bij de auteurs gaat de eer naar Bette Westera voor haar indrukwekkende boek ‘Doodgewoon’ (uitgegeven door Gottmer). Voor de categorie ‘illustratoren’ wordt Floor Rieder voorgedragen voor haar bijzondere illustraties bij de klassieker ‘De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland’ (uitgegeven door Gottmer).

Aangezien Nederland tweetalig is mag er naast een Nederlands boek ook altijd een Fries boek voor de categorie ‘auteurs’ voorgedragen worden. De nominatie hiervoor wordt later bekend gemaakt.

bottom of page