mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Harm de Jonge houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2016


AnnieMGSchmidtLezing2016 (2)

Harm de Jonge (Groningen, 1939) studeerde Nederlands aan de universiteiten van Amsterdam en Groningen. Hij heeft jaren als docent voor de klas gestaan en recenseerde jeugdboeken. In 1989 schreef hij zijn eerste jeugdboek, Steenkuib is een rat. De Jonge schrijft bijzondere verhalen, d ie men in één adem uitleest. Het zijn vaak spannende detective- en oorlogsverhalen die laten zien dat niets is wat het lijkt. In 2007 kreeg hij de twintigste Woutertje Pieterse Prijs voor het boek Josja Pruis, een boek over Siamese tweelingen. In 2014 schreef hij het zestigste Kinderboekenweekgeschenk: Zestig spiegels en in september 2015 verscheen zijn nieuwste werk: Oscar en de Ornikop.

De Annie M.G. Schmidtlezing is een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren de lezingen verzorgd, onder wie Els Beerten, Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Gideon Samson, Marita de Sterck en Edward van de Vendel. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt.

Praktische informatie De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten zijn online te bestellen via de website van het kinderboekenmuseum.

bottom of page