mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Een project op Java, Indonesië

IBBY-Nederland ondersteunt, vanuit de donaties van de IBBY-vrienden, een project in Kampung Mujur in Indonesië. Mary, die de contactpersoon voor dit project is, schreef ons:

Al eerder zijn veel nieuwe boeken aangeschaft, maar nu kwam de vraag of er een stukje mocht worden aangebouwd aan de zijkant van ons schooltje. Tja…..Als dat de basisvoorwaarde is om onderwijs aan te bieden en meer kinderen te helpen …. wie ben ik dan om dit te weigeren. Veel vrijwilligers kwamen helpen. De vrouwen zorgden voor eten en binnen een week stond de aanbouw er van het geld vanuit IBBY.

Verder is er een samenwerking tussen de afdeling internationalisering van de pabo en mijn stichting om studenten een stage plaats aan te bieden. En er is contact met enkele basisscholen om een project aan te bieden waarbij ik mijn ervaringen dan koppel aan bestaande lessen zodat leerkrachten enthousiast raken voor het project. Het zou mooi zijn als kinderen uit Nederland dan in contact komen met de kinderen in Indonesië. Super bedankt voor alles. We hebben elkaar nooit ontmoet en toch zo veel betrokkenheid doet mij goed.’

Toch mooi hoe de donaties van onze IBBY-vrienden voor dit soort projecten gebruikt kunnen worden.


bottom of page