mailmunch-forms-widget-1003886
 

Een boek voor jou / auteurstournee voor vluchtelingen


inspiratiemiddag 14 januari (01)
BOEK VLUCHTELINGENPROJECT

Op zaterdag 14 januari was er de informatie- en inspiratiemiddag rondom de auteurstournee voor vluchtelingen. Tijdens de middag is heel veel de revue gepasseerd.

Het boek ‘Een boek voor jou’  werd gepresenteerd. De bundel bevat verhalen en illustraties van onder andere Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Toon Tellegen, Max Velthuijs, Thé Tjong-Khing, Jacques Vriens, Paul van Loon, Bette Westera, Charlotte Dematons, Philip Hopman en Marit Törnqvist. Alle auteurs en illustratoren hebben belangeloos meegewerkt aan dit boek. Deze nieuwe bundel is speciaal samengesteld voor vluchtelingenkinderen tussen de 4 en 12 jaar en vertaald in het Arabisch. Het boek is afgelopen week cadeau gedaan aan alle Arabisch sprekende kinderen die als vluchteling pas in Nederland zijn aangekomen.

Gedurende het voorjaar van 2017 zal er ook een tournee plaatsvinden van kinderboekenmakers langs verschillende AZC’s. Het idee is dat ze een eenvoudige workshop geven of activiteit rond kinderboeken organiseren en kennismaken met de kinderen en hun ouders in de vluchtelingencentra.

Meer dan tien experts op gebied van vluchtelingenhulp hebben hun ervaringen met ons gedeeld, drie vluchtelingen hebben verteld over leescultuur in Syrië en de situatie in AZC’s, en de tienjarige Hanan uit Damascus heeft ons  Jip en Janneke in het Arabisch voorgelezen. Er is muziek gemaakt door de Bosnisch/Nederlandse Mario Parić. En er is heel veel met elkaar van gedachten gewisseld over het project.

Marit Törnqvist aan het woord: ‘Ik kan moeilijk uitdrukken hoe blij ik ben met de inzet die ik zaterdag ervoer om echt iets wezenlijks bij te dragen aan de situatie van de vluchtelingenkinderen in Nederland. Dat de COA ons vertrouwt en ondersteunt is heel erg fijn, dit maakt de draagkracht van het project groot.’

Iedereen die zich voor het project heeft aangemeld, heeft per mail een heel uitgebreid verslag ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, meld je dan even bij het IBBY-secretariaat

Hieronder enkele foto’s van de geslaagde middag. De foto’s zijn gemaakt door Annelies van der Vegt. Met veel dank!


inspiratiemiddag 14 januari (03)
inspiratiemiddag 14 januari (07)
inspiratiemiddag 14 januari (13)
inspiratiemiddag 14 januari (10)
inspiratiemiddag 14 januari (15)
inspiratiemiddag 14 januari (14)
inspiratiemiddag 14 januari (04)
inspiratiemiddag 14 januari (08)
inspiratiemiddag 14 januari (11)