mailmunch-forms-widget-1003886
top of page

Annie M.G. Schmidtlezing 2015


Lezingenvoorvolwassenen_APRIL2015_HR

De Annie M.G. Schmidtlezing is de afgelopen jaren door veel bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen verzorgd, onder wie Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Edward van de Vendel en Gideon Samson. De zestiende editie van dit evenement wordt georganiseerd door het Kinderboekenmuseum en de Stichting IBBY-Nederland, met de financiële steun van  Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds, en zal traditioneel worden gepubliceerd in de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd.

De Vlaamse Els Beerten is bekend om haar beeldende taal en haar werk getuigt van diepgaand psychologisch inzicht. Zowel in Vlaanderen als in Nederland zijn haar boeken vele malen bekroond, onder meer met de Nienke van Hichtum-prijs en de Vlaamse Staatsprijs voor jeugdliteratuur. Onlangs won ze de Boekenleeuw publieksprijs voor het in september 2014 verschenen Eén mens is genoeg.

Praktische informatie

De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden. Toegang bedraagt  € 8,50. Kaarten zijn online te bestellen via www.kinderboekenmuseum.nlWees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

bottom of page