Mijn eerste woordenboek voor kinderen van 0 – 4 jaar in AZC’s

Ongeveer 1870 kinderen tussen 0 en 4 jaar die op dit moment in een Nederlands Asielzoekerscentrum verblijven, krijgen deze zomer een gratis exemplaar van ‘Hallo. Mijn eerste woordenboek’ van uitgeverij Ploegsma, dankzij sponsoring van Stichting van der Mandele, vele particulieren die het initiatief een warm hart toedragen en het werk van auteur Marie Claire Loudon, fotografe Carmen Vos en vormgeefster Dominique van Lanschot.

In glasheldere fotografie en fraai vormgegeven komen de eerste woorden aan bod. Gegroepeerd rond thema’s als ontbijt en avondeten, je wassen en tanden poetsen, crèche en school, supermarkt en speeltuin, verkeer en familie. Een fijn aanwijs- en benoemboek voor alle jonge kinderen. De pagina’s zijn op hard karton gedrukt, zodat het boek ook veelvuldig gebruikt kan worden.

IBBY-Nederland heeft tegen een vriendenprijsje (waarvoor veel dank aan uitgeverij Ploegsma) een aantal exemplaren aangeschaft die ingezet worden bij de workshops van auteurs en illustratoren van het ‘Een boek voor jou-project’. Omdat taal soms een probleem is bij de workshops kan het boek zeker gebruikt worden, ook voor kinderen die iets ouder zijn, maar nog amper Nederlands spreken. Het boek is ook gewoon in de boekhandel verkrijgbaar (11,99 euro).

 

 

Reacties plaatsen kan niet meer.

Spring naar toolbar