IBBY selection of outstanding books for young people with disabilities

outstanding books 001Elke twee jaar verschijnt er de catalogus ‘IBBY selection of outstanding books for young people with disabilities.’  In deze catalogus worden vijftig boeken opgenomen die voorgedragen zijn door de meer dan vijfenzeventig nationale secties van IBBY. De catalogus begeleidt een tentoonstelling van de boeken die over heel de wereld reist. Doel van de catalogus en rondreizende tentoonstelling is dat de boeken die voorgesteld worden een inspiratie zijn voor mensen die werken met kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

In de 2015 brochure zijn twee boeken uit Nederland opgenomen, beide verschenen bij uitgeverij De vier windstreken met tekst van Bente Jonker en illustraties van Moniek Peek:

  • Kijk, de vogel zingt : het verhaal van Jet en haar dove zusje. Op een ontroerende en speelse wijze wordt vanuit de belevingswereld van Jet verteld wat het inhoudt om doof te zijn.
  • Liever dan lief Origineel verhaal waarin de fantasiewereld van twee kinderen met het syndroom van Down wordt verbeeld.

bente 01       bente 02

Voor de 2017 heeft IBBY-Nederland als weer boeken genomineerd (onder meer de bijzondere uitgave van Feestmaal voor de koning van Marlies Verhelst (tekst) en Linde Faas (illustraties). Alle boeken die worden genomineerd, worden opgenomen in de bijzondere collectie van de IBBY collection for young people with disabilities, gevestigd in de Public Library Toronto.

Reacties plaatsen kan niet meer.

Spring naar toolbar