27ste Biennial of Illustrations Bratislava

In het najaar 2019 vindt de 27ste editie van de Biennial of Illustrations Bratislava (Slowakije) plaats. Deze internationale illustratoren-tentoonstelling is van eind oktober tot december 2019 te zien in Bratislava. Tijdens de Biënnale wordt ook de prestigieuze Grote Prijs (Grand Prix, ter waarde van 3000 $) uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling. In 2017 ging voor het eerst de Grand Prix naar een Nederlandse illustrator, Ludwig Volbeda. Goudens appels en medailles zijn in de afgelopen jaren regelmatig door Nederlandse illustratoren in ontvangst genomen.

IBBY-Nederland verzorgt, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse selectie voor de inzending van origineel werk van maximaal vijftien Nederlandse illustratoren.

Illustratoren die een boek onder de aandacht van de selectiecommissie willen brengen, kunnen vóór 15 maart één exemplaar van dat boek aan IBBY-Nederland sturen. Zie het volledige 27ste Biennial of Illustrations Bratislava (persbericht) voor de criteria waaraan voldaan moet worden.

 

Reacties plaatsen kan niet meer.

Spring naar toolbar